• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/dogruterapimerkezi1
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905415447199
  • https://twitter.com/dogruterapi_mkz
  • https://www.instagram.com/dogruterapimerkezi/
  • https://www.youtube.com/watch?v=kRrNYTwi6Bk

Ömer Doğru

Aile Danışmanı & İletişim Uzmanı

Site Haritası
Saat
Takvim
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-2967709272430144"
     crossorigin="anonymous"></script>

Anasayfa

İnsan beyni çok karışık hassas ve çok özellikli bir organdır. Kapasitesinin sınırı bilinmeyen sırları tamamen çözülemeyen uçsuz bucaksız bir hazinedir.Bu hazinenin daha verimli  çalışması için yapılması gerekenler 1-İnsan beyninin ayaktayken ve açık havadayken yaklaşık yüzde 10 daha fazla çalıştığı düşünülmektedir.Önemli kararlarınızı alırken kapalı alandaysanız,''volta atmayı''deneyebilirsiniz. 2-Yürüyerek kolları sallamak beynin performansını olumlu etkiliyor.Önemli kararlarınızı açık havada,kollarınızı sağa sola sallayarak yürürken almaya ne dersiniz ? 3-Yabancı bir dil öğrenme beyni güçlendiriyor.Her gün birkaç yabancı ya da yerli yeni kelime öğrenip,kullanabilirsiniz.Sözlük okuyabilirsiniz.Alışveriş listesi veya telefon numaralarını ezberlemeyi deneyebilirsiniz. 4-Zihinsel jimnastik/antrenman yapın.Bunun için çeşitli bulmacaları çözebilirsiniz.Satranç gibi akıl oyunları oynayın.
02.02.2022
TANIM: Yaş ve gelişim düzeyine uygun olmayan; aşırı hareketlilik, istekleri erteleyememe, kalıcı ve sürekli dikkatsizlik belirtileriyle kendini gösteren nöro-psikiyatrik bir bozukluk diye tanımlanan Hiperaktivite bir hastalıktan ziyade bir duygu durum bozukluğu ve enerji akışını kontrol edememe durumudur. Kesinlikle hastalık veya eksiklik olarak görülmemelidir ve öyle değildir. Çünkü günümüz şartlarında çocukların toprakla az teması ve ebeveynleriyle az görüşmesi ve kıymetli zaman paylaşımının azlığı, sokakta ve doğayla iş içe yaşamanın azlığı,sentetik giyecekler ve hormonlu yiyeceklerin çokluğu çocuktaki bu tür sorunları tetikleyen ana etkenlerdir.                    Aslında çocukların hareketli olması doğaları gereğidir.Bu çocuklarda hareketlilik istem dışıdır. Yaramazlık, haşarılık olarak adlandırılamaz. Doğum öncesi anne rahminde alışılmadık şekilde hareketli olduklarını gösteren bilimsel çalışmalar vardır. Burada çocuklarına
18.04.2022
Önyargı, bir kişi ya da olaya ilişkin yeterli bir bilgi edinmeden, önceden, peşin bir karara varmış olma durumudur. Toplumun küçüklükten itibaren kulağımıza fısıldadığı her kelime ve sunduğu her resim, önyargımızın temel taşlarıdır. Önyargı, insanların düşüncesizliğine bir kılıftır. Su, izanın pusulasıdır. En adaletsiz yargı önyargıdır. En doğru terazi Vicdandır ve unutmayın ki Yanlış Terazide Gönül Tartılmaz. Önyargı bireylere, düşüncelere, belirli bir insan topluluğuna ya da nesnelere ilişkin olabilir. Önyargılar kişinin, topluluğun ve nesnenin karşısında olmak ya da yanında olmak biçiminde ortaya çıkabilir. Ama genellikle olumsuz, yani karşı olmak biçimi ağır basar. Önyargılar bazen de acele karar vermekten kaynaklanır. Bir iki tecrübeden hemen genel geçer bir hüküm çıkartılır. Bir elma yersiniz ekşi, sulu, kokulu ve tatlı gibi birçok izlenime sahip olusunuz. Fakat her elma aynı değildir. Birçok insan birbirine elma muamelesi yapar ve sonunda yargılar oluşmadan önyargılar oluşur.
07.02.2022
Toplumumuzda çocukların gelişimi ve eğitimi konusunda yeteri kadar özen gösterilmediği ve teknolojik imkankanların gelişmesiyle öz güven ve mahrem alan kavramının yeterince benimsetilemediği görülmektedir. Çocukların kendisine karşı  yapılabilecek davranışları ayırt etmeye ve sakıncalı olanlara karşı  koruması için verilecek eğitimlerin çok erken yaşta başlaması gerekmektedir. Bilinç ve özgüvenin ,temkin ve özgürlüğün dengesinin iyi korunması ve Farkındalık oluşturulması sağlanmalıdır. Ancak sosyal medya araçlarının bilinçsiz kullanımı ve anne babaların çocuklarıyla kıymetli zaman geçirme konusunda yeteri kadar vakit ayıramayıp hassasiyet göstermemesi para vermenin ve pahalı şeyler almanın tüm sorunları çözebileceği yanılgısı çocukları bilincin dışına sürüklemekte ve yanlış kişilik gelişimine sebep olmaktadır.
26.03.2022
Öfkelenmek ve Şiddete başvurma gereksinimi iki temele dayanır 1-Haksızlığa Uğramak 2-Engellenme Duygusu
17.06.2015
... 31 ...

Son Güncelleme: Bugün

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam38
Toplam Ziyaret196528
Üyelik Girişi
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436
Hava Durumu

<script data-ad-client="ca-pub-2967709272430144" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>