• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/dogruterapimerkezi1
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905415447199
  • https://twitter.com/dogruterapi_mkz
  • https://www.instagram.com/dogruterapimerkezi/
  • https://www.youtube.com/watch?v=kRrNYTwi6Bk

Ömer Doğru

Aile Danışmanı & İletişim Uzmanı

Site Haritası
Saat
Takvim
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-2967709272430144"
     crossorigin="anonymous"></script>

Anasayfa

Tarihte Anadolu da Kadının yeri çok özel ve farklıydı. Sözü dinlenen saygı duyulan ve karar merciinde olan müstesna bir yere sahipti ancak günümüzde her şey tersine dönmeye başladı ve artık  Zordur Anadolu da kadın olmak. Bunu yaşamayan bilmez görmeyen anlamaz duymayan hayal edemez. Daha kendisi çocukken  evlendirilen, oyuncakla oynama yaşını daha atlatmadan bebeğe sahip olan, eş mefhumunu psikolojik ve fiziksel şiddetin habercisi olarak  gören, beğenilmeyen aşağılanan, hor görülen bir mefhumdur Anadolu çoğu kadının durumu ve yaşantısı… Bir ülkede gelir dağılımı açısından bir adaletsizlik varsa, çalışma yaşamından cinselliğe kadar, kadın erkek eşitliği bir çözüme indirgenememişse, toplumsal ve sosyal adalet kavramı soyuttan somuta dönüştürülememişse, çalışan kesim ulusal gelirden payını alamıyorsa bu demektir ki o ülkede sorunlar çözülmemiştir.  
23.06.2021
Bu sıralar tanıdığım ve çalıştığım birçok kişiyi “gerçek aşkı aradığından” ve bulamadığından şikayet ederken karsilasiyorum. O kadar sık bu arayış ve bulamayıştan şikayet edenle karşılaşınca, acaba gerçek aşk adı altında başka bir şey mi arıyorlar diye düşünmeden edemedim. Çevremdeki birçok kişiye nedir gerçek aşk, ne bekliyorsunuz diye sordum. Aldığım cevaplar, yani insanların aşk adı altında aradıklarının aşkla ilgisi yoktu. İnsanların hemen hemen hepsi kendi eksik taraflarını, hayatlarında kendilerinin halletmesi gereken kişilik problemleri için çare arıyorlardı.. Aşk arıyorsak, aşkı tanımalıyız… Aşk iyi, kötü tüm yaşananları paylaşmak mıdır? Aşk paylaşımdır fakat sıkıcı günlük rutinleri değil, aşkı besleyen, paylaşmaya değer yaşananları paylaşmaktır.
18.06.2021
Kişiliğimiz içsel ve dışsal dünyamızla ilişkimizin nasıl olacağını ne şekilde olacağını belirler. Bunu bir etkileşim ve iletişim aracına benzetebiliriz. Hepimizin atamızdan ailemizden bize aktarılan genetik özelliklerimiz vardır. Bize aktarılan bu mirasın kişiliğimizdeki görüntüsüne MİZAÇ diyoruz. Fark ederiz kimimiz daha neşelidir kimimiz daha asabi, kimimiz çevremiz tarafından çok sakin olarak adlandırılırız.   Mizacımızı bu iletişim ve etkileşim aracının temel taşı olarak görebiliriz. KARAKTER ise bu temel üstüne inşa edilen bir yapıdır. Bu yapı;  neyi nasıl gördüğümüz ve değerlendirdiğimiz, etrafımız ve kendimiz hakkında neye inandığımız, düşüncelerimiz, olaylardan çıkardığımız sonuçlar ve öğrendiklerimiz, inançlarımız ve kurallarımızın bir örüntüsüdür. Karakterimiz sürekli gelişebilmekle birlikte, çocukluk döneminde bu gelişimin daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz. Kişiliğimiz ise mizacımız ve karakterimizin birleşimidir.
14.06.2021
Yeterince cesur olamazsanız hayatı sadece seyredersiniz.. gideceği limanı bilmeyene hiçbir rüzgar fayda gelmez demişti  Nietzsche Her kararınız her duruşunuz her gittiğiniz yolun rotasını belirleyen en önemli unsurdur makul cesaret,farkındalıkla gösterilen sabır ve onurla gösterilen tavır. Bu seni sen yapan özel ve değerli bir hazinedir yerinde kullanırsan mutlu eder zamansız kullanırsan eyvahlara ve keşkelere boğar hayatını. Her insanın üç kişiliği vardır. Olduğu Kişilik Olmak İstediği Kişilik Yansıttığı Kişiliğimiz Hepimizin içinde yaşayan, zihinlerimizi kurcalayan, mutsuzluklarımıza yol açan, mutluluklarımızı gölgeleyen, motivasyonlarımızı sağlayan, içimizdeki büyük savaş. Bazen bir şarkı ile bizleri uzaklara götüren, bazen bir kızgınlık anında içimizi burkan, sevincimizi boğazımızı düğümleyen hüznümüz…
07.06.2021
Adölesan dönemi en basit tanımıyla, çocukluktan erişkinliğe geçiş dönemidir. Adölesan süreci içinde kazanılan özellikler, bireyin nasıl bir erişkin olacağını belirler. Bu dönemde hem fiziksel ve cinsel hem de psikolojik değişim ve gelişme gözlenir. Adölesan yaş grubu için bazı yaş sınırlamaları getirilmeye çalışılmışsa da, dönemi kesin yaş ile ayırmak oldukça zordur. Bu dönemin kendine has özellikleri vardır. Bazı hastalıklar, hayatın diğer dönemlerinden daha sık gözlenir (kansızlık, guatr, çocukluk çağı diyabeti, bazı kemik tümörleri, bazı kan hastalıları, ortopedik sorunlar gibi). Psikolojik sorunlar ve bunlarla baş etmede zorluklar, yine adölesan döneminde sık rastlanılan durumlardır. Bu dönemde aileye, adölesanla ilişkileri yönünden oldukça fazla iş düşmektedir. Dünya Sağlık Örgütü 10-19 yaş grubunu "adölesan yaş grubu", 15-24 yaş arasını da gençlik dönemi olarak tanımlamaktadır.
31.05.2021
 6  ...

Son Güncelleme: Bugün

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam18
Toplam Ziyaret196508
Üyelik Girişi
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu

<script data-ad-client="ca-pub-2967709272430144" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>