• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/dogruterapimerkezi1
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905415447199
  • https://twitter.com/dogruterapi_mkz
  • https://www.instagram.com/dogruterapimerkezi/
  • https://www.youtube.com/watch?v=kRrNYTwi6Bk

Ömer Doğru

Aile Danışmanı & İletişim Uzmanı

Site Haritası
Saat
Takvim
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-2967709272430144"
     crossorigin="anonymous"></script>

Anasayfa

Çocuklara cinsel eğitim vermeye ne zaman başlamalı Cinsel eğitim doğum öncesi dönemde bebeğin cinsiyetinin öğrenilmesiyle başlayıp ergenliğin son dönemine kadar devam eden bir süreçtir. Süreç diyoruz yani 1 kere verilerek bitecek bir olay değildir. Süreklilik arzeden, farklı dönemlerde farklı bilgi ihtiyacını doğurur. Dikkat edilirse doğum öncesi dönemden başlıyor dedik. Peki bu nasıl oluyor?  Anne-baba bebeğin cinsiyetinin öğrenilmesiyle birlikte o cinsiyete uygun tutumlar geliştirmeye başlıyorlar. Örneğin kızsa pembe, erkekse mavi giysilerini alınması gibi. Çocuk doğduğu gibi hem içgüdüsel hem de hazırlanılan tutumlara göre davranmaya başlıyor. Her çocuğun cinsel eğitimde ilk öğrenim yeri ailedir. Bu sorular genelde 3 yaşa civarı gelmeye başlar. Cinsel eğitimin aşamaları var mı? EVET CİNSEL EĞİTİM 3 AŞAMALI BİR SÜREÇTİR. Okul öncesi dönem, Okul dönemi Ergenlik dönemi diye ayırabiliriz.
04.09.2020
Migren, yaşam kalitesini düşüren ve günlük yaşam aktivitelerini kısıtlayan hastalıklardan biridir. Sık görülen bu hastalığın en yaygın belirtilerinin başında ağrı gelir. Ense, şakak ya da göz çevresinden başlayan bu ağrı, hareket ettikçe kötüleşebilir, zonklayıcı karakterle seyredebilir ve bu ağrıya eşlik eden bulantı, kusma, ışık ve sese olan rahatsızlık hissi ortaya çıkabilir. Migrende ataklar halinde seyreden baş ağrısı, üç ay içinde ayda on beş günden fazla sıklıkta olur, her ağrı en az 4 saat sürer ve ayda en az 8 gün migren tipi ağrı yaşanırsa bu "kronik migren" olarak tanımlanır. Migren Tedavisinde kişinin baş ağrılarının sıklığına, şiddetine ve eşlik eden diğer tıbbi durumuna bağlı olarak tedavi planlanır. Migren tedavisinde kullanılan ilaçlar baş ağrısı atakları sırasında ağrıyı ortadan kaldırmada ya da eşlik eden bulantı, kusma gibi belirtileri durdurmada veya sık gelen baş ağrısı ataklarının sıklığını kontrol etmede yardımcı olur.
04.08.2020
Ruhsal travmaya yolaçan olaylar: ·         Savaşlar, patlamalar ·         Afetler (deprem, sel, yangın) ·         Saldırı, tecavüz, işkence ·         Kazalar ·         Aile içi şiddet ·         Çocuklukta yaşanan taciz Ruhsal Travma Nedir? Kişiyi aşırı korkutan, dehşet içinde bırakan, çaresizlik yaratan, çoğu kez olağandışı ve beklenmedik olayların yol açtığı etkilere ruhsal travma diyoruz. İnsan hayatında sıkıntı ve üzüntü yaratan pek çok olay olur, ancak bunların tümü ruhsal travma yaratmaz. Olay:  -korku, dehşet veya çaresizlik hissi yaratmışsa,  Olayda: -kişinin kendisinin veya yakınının ölüm veya yaralanma tehlikesi varsa ruhsal travma olarak adlandırılır. Bu tanımlamaya göre ileri yaşta bir yakınımızın yıllarca süren bir hastalık sonrasında ölümünün ruhsal travmaya yol açma ihtimali daha düşük iken, insanın bir yakınını beklenmedik biçimde –örneğin trafik kazasında- kaybetmesi daha fazla travmatik etki yapar.
25.07.2020
Hepimiz yaşamlarımızın bir noktasında nevrotik davranışlar sergilediğimiz suçlamasıyla karşı karşıya kalırız. Bunun sebebi bir örümcekten korkmak da olabilir, mutfak tezgahına düşmüş olan bir şeyi yemeyi reddetmek de olabilir. Çoğu durumda nevrotik davranışlar tiklerden veya kişilik özelliklerinden daha ciddi şeyler değildirler. Fakat bazı insanlar için nevrotik bozukluklar yaşamın her alanında etkisini gösteren ciddi zihinsel sağlık problemleri haline gelirler.  Nevrotik Kişilik Nedir? Nevrotik bozukluk belirtileri gösteren insanlar genelde nevrotik kişiliğe sahip olarak tanımlanırlar. Nevrotik bozukluk terimi çevresel faktörlere adapte olmakta zorlanma gibi pek çok konuyu içeren bir rahatsızlıklar grubunu içine alan geniş bir kavram olarak karşımıza çıkar. Bu rahatsızlıklar grubuna genelde nevrotik bozukluklar denilir ve anksiyete, güvensizlik, fobiler ve depresyon gibi belirtiler ile karakterize edilir. Nevroz genel olarak nevrotik bozukluğun hafif bir türü olarak görülür.
18.07.2020
Panik ataklar aniden ortaya çıkan çok şiddetli kaygı nöbetleridir. Genellikle bir tetikleyici ile başlar. Bu tetikleyiciler kişinin korku duyduğu bir uyaran olabileceği gibi hafif bir çarpıntı, nefes açlığı, uyuşma hissi, sindirim sistemi belirtileri vs. gibi bedensel duyumlar da olabilir. Kişi bedensel duyumlarına odaklanır. Bu odaklanma duyumları daha belirgin ve şiddetli algılamasına neden olur. Beraberinde bu belirtilerin ciddi bir hastalığın ya da tehlikeli bir durumun işareti olarak düşünülmeye başlanır. Bu kaygıya, korkuya hatta giderek dehşete dönüşebilir. İnsanın kaygısının artması anksiyetenin fizyolojik tepkilerinin ortaya çıkmasının yolunu açar. Bu fizyolojik tepkiler: Kalpte hızlanma, ağız kuruması, nefesin hızlı ve kesik kesik olması, terleme, titreme, ellerde ayaklarda uyuşma, baş dönmesi, bulantı, kendi bedeninden ayrılıyormuş, ona yabancılaşıyormuş hissi, çevreye yabancılaşma hissi gibi belirtilerdir.
15.07.2020
... 12 ...

Son Güncelleme: Bugün

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam42
Toplam Ziyaret198384
Üyelik Girişi
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Hava Durumu

<script data-ad-client="ca-pub-2967709272430144" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>