• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/dogruterapimerkezi1
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905415447199
  • https://twitter.com/dogruterapi_mkz
  • https://www.instagram.com/dogruterapimerkezi/
  • https://www.youtube.com/watch?v=kRrNYTwi6Bk

Ömer Doğru

Aile Danışmanı & İletişim Uzmanı

Site Haritası
Saat
Takvim
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-2967709272430144"
     crossorigin="anonymous"></script>

Anasayfa

Pozitif Düşünce , olumsuzluklara razı olmayan, her koşulda yapabilecek iyi bir şeyin olduğuna inanan , insan hayatını olumlu yönde etkileyen bir düşünce tarzıdır. Bu gün artık iş, spor ve sanat dünyasında bile pozitif düşünce ve beyin gücü verim arttırıcı bir faktör olarak kabul edilmektedir. Doğu felsefesinin ana kaynağı olan pozitif düşünce günümüzde batı tıbbının da benimsediği sihirli bir kelimedir. Doğada , evrende her şey karşılıklı etkileşim halindedir. Zihinle beden arasında da böyle bir etkileşim vardır. Zihindeki olumlu düşünceler bedende bir takım olumlu sonuçlar yaratıyor.Mutlu insanlarda veya ızdırabını dindirme imkanı arayan kişilerin beyninde, Endorfin denilen bir çeşit doğal morfin salgılanır. Bu morfin bildiğimiz morfinden en az yüz kez daha güçlüdür. Kişinin ızdırabını dindirmesine yardımcı olur. Bu da insana mutluluk verir.
25.09.2016
Günümüzde ailelerin ve okul rehber öğretmenlerinin en çok dikkat etmeleri gereken konuların başında Cinsel İstismar ve buna bağlı gelişen travmalar olmalıdır. Çünkü bu konu hem çok hassas hem de çok tehlikeli bir konudur ve mutlaka uzmanının gözetiminde ele alınmalıdır. Aileler böyle bir konuyla karşılaştıklarında yapmaları gereken ilk ve en önemli şey sakin davranmak ve çocuğu mutlaka sonuna kadar dinlemektir. Bu dinlemeyi genelde çocuk uykuya dalmaya hazırlandığı zaman sohbet havasında ve sorgulamadan yapmak gerekmektedir. Çünkü uykuya dalmadan önce çocuklar gevşer ve kendilerini daha rahat ifade ederler. Konuyu çok korkunç değerlendirir ve paniklerseniz çocuk suçu kendinde bulur ve anlatmaktan vazgeçer. Çünkü istismar çoğu zaman ailenin içinden veya hiç beklemedikleri ve konduramayacakları kişiler tarafından uygulanmaktadır.
04.09.2016
– Varsın, bir çivi bile çakamasın… ama, dersleri iyi olsun. – Varsın, omuzlarda cenaze taşıyanlara bön bön baksın… ama, matematiği düzgün olsun. – Varsın, evin çalan telefonuna cevap veremesin… ama, notları yüksek olsun. – Varsın, eve gelen misafirlerinizle üç kelime konuşamasın… ama, fen lisesine gitmiş olsun. – Varsın, ağlayan bir çocuk görünce ona gülsün… ama, sınıfın birincisi olsun. – Varsın, kendisinin fazladan harçlığı olduğu halde; kantinden simit alamayan çocuklarla alay etsin… ama, öğretmenlerinin gözdesi olsun. – Varsın, başını okşayıp hatırını soran bir yetişkine dönüp; “Ya siz nasılsınız efendim…” diyemesin… ama, yabancı dili mükemmel olsun. – Varsın, oyun arkadaşları olmasın… ama, sınavlarda “on” çeksin.
27.10.2022
Bugünkü yazımda sizlerle çocuklarımızın günlük yaşamlarındaki ilişkilerinde karşılaştıkları bazı problem durumlarında yaşayabilecekleri çatışmaları çözebilme becerileri konusunda onları nasıl destekleyebileceğimizden bahsedeceğim. Çatışma çözme becerisi çocuklara yaşamlarının erken dönemlerinde kazandırılması gereken bir beceridir ve bu beceri çocuğun duygusal zeka gelişimi içinde önemli bir yer kaplamaktadır. Çatışmalarla başedebilmek için bireyler genellikle ham doğamızda var olan ve ilkel beyin  ve ilk evre insanda var olan iki yol izlerler: “Çatışmadan kaçmak” ve “Saldırganca tepki vermek”. Her ikisi de işlevsel olmayan davranışlardır. Çatışma çözme becerilerinin kullanılabilmesi, çocuklarımızın şu aşamalardaki becerilerini desteklememizle mümkün olur:
20.10.2022
Epilepsi (Sara Hastalığı) Nedir? Beyin elektrokimyasal titreşimlerle nöronlar veya alıcı ya da efektör başka hücreler arasında bilgi aktarımı yaparak çalışır. Bu aktarım kimyasal yüklemeler ve elektrik titreşimleriyle gerçekleştirilir. Yani beynimiz elektro kimyasal bir organdır ve her insanın beyninde bir elektrik aktivitesi vardır. İşte epilepsisi olan kişilerde bu elektrik aktivitesi daha fazla ortaya çıkar. Bunu bir elektrik bombardımanı gibi düşünebiliriz. Beynimizin üst tabakasında birçok girinti ve çıkıntı bulunur ve hepsinin bir işlevi vardır. Aşırı elektriklenmenin oluştuğu bölge ve o bölgenin sorumlu olduğu işlemlere bağlı olarak ortaya çıkan ve birbirinden farklı şekilde seyreden çok sayıda nöbet görülür. 
18.10.2022
... 46 ...

Son Güncelleme: Bugün

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam107
Toplam Ziyaret198547
Üyelik Girişi
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu

<script data-ad-client="ca-pub-2967709272430144" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>