• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/dogruterapimerkezi1
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905415447199
  • https://twitter.com/dogruterapi_mkz
  • https://www.instagram.com/dogruterapimerkezi/
  • https://www.youtube.com/watch?v=kRrNYTwi6Bk

Ömer Doğru

Aile Danışmanı & İletişim Uzmanı

Site Haritası
Saat
Takvim
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-2967709272430144"
     crossorigin="anonymous"></script>

Anasayfa

Öfke kontrol problemi, çocuk ve ergenlerde sıklıkla karşılaşılan sorunlardan biridir. Öfkenin üç ana sebebi vardır. Haksızlığa Uğradım Duygusu Anlayanım Yok Kendimi İfade Edemiyorum Öfke kontrol problemi ve saldırgan davranışlar ağırlıklı olarak okul çağında ortaya çıkmaktadır. Okul, çocukların sosyalleşme ve aileden bağımsız birey olma çabasına girdikleri bir yerdir. Çocuklar bu dönemde sosyal hayatta karşılaşılan birçok problemle tanışırlar. Her bireyin problemle baş etme biçimi elbette birbirinden farklıdır. Kimi problemlerle daha rahat başa çıkarken, kimi önüne çıkan zorluklar karşısında öfke patlamaları yaşamaktadır.           Çocuğu saldırgan davranışlar sergileyen aileler, sorunun neden kaynaklandığını anlama konusunda çoğunlukla zorluk yaşarlar. Saldırgan davranışları ortaya çıkaran nedenlerin başında yanlış ebeveyn tutumları gelmektedir.
01.12.2022
Günümüzde çocuklarımızın yaşamış olduğu en büyük sorun anne ve babanın iş yoğunluğu nedeniyle onlarla yeteri kadar kıymetli zaman geçirememesidir. Daha ilkokuldaki çocukların sesini kesmek ve rahat etmek için Telefon,Tablet Ve Tv gibi son derece sakıncalı canavarların eline bırakılarak telafisi olmayan sıkıntılara maruz kalmaları sağlanıyor. Buna güzel bir örne olarak öğretmen yayınlarında geçen psikolojik analiz içeren gerçek bir hikaye.
16.06.2016
Biz Anne baba olarak Çocuklarimizdaki olumlu gelisme ve bun bağlı olarak sağliklı iletişim surecin doğru algılayan ve yöneten bir hayat sürmesini isteriz dileğimiz bu yöndedir. Yetişkinler olarak bu dileğimizin bir sorumluluk taşıdığının farkına varmamız gerekiyor. Çocuğumuzun " olumlu benlik kavramı " geliştirmesi için aşağıdaki maddeleri sizlerle paylaşmak istiyor, bu konuları göz önünde bulunduracağınıza inancımı koruyorum. Çocuklar da olumlu benlik kavramı gelişmesi için yetişkinlerin dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Bunlar;
11.05.2016
Toplumuzda ve eğitim sistemimizde birçok konuda yanlış ve yersiz düzenlemeler ve ve bu düzenlemeler bağlı gelişen sakat ve arızalı bir yapı meydana gelmektedir. Sorunla karşılaşan bir çocuğun bunu anlatabileceği ilk ve en önemli kişiler olan anne ve babaların ‘’senin ne işin vardı orda, kuyruk sallamasan, ışık yakmasan, sen kaşınmasan bunlar olmazdı’’ şeklindeki ilkel yaklaşımlar çocuğu sorunu gizleme ve bu sorunu kendince çözmeye çalışmaya ya da yanlış kişilerle çözmeye çalışmaya itmektedir. Bizler çocuklarımıza Doğruları anlatmak yerine bir sürü yanlışı sıralayarak korkular ve kaygılar üretiriz çocuklarımızın zihninde. 12 yıl Türkçe dersi görüp düzgün konuşamayan, yabancı dil görüp derdini anlatacak kadar dil öğrenemeyen, matematik konusunda yerlerde sürünen bir eğitim sisteminin rehberlik bağlamında ve pedagojik olarak da çok sağlıklı olduğu düşünülemez ve öyle de değil.
11.04.2016
Hayatımızı kolaylaştıran ve başarılarımızı arttıran teknolojik gelişmeler aile hayatımımızı iletişim yeteneğimizi ve empati duygularımızı körelten birer materyale dönüştü.Çocukalrımızla konuşamaz,dostlarımızla bir araya gelince sohbet edemez olduk. Günümüz insanının en büyük ve en acımasız düşmanı yanlış ve yersiz kullanılan medyadır ve en başında da akıllı telfon,tablet ve TV gelmektedir. Çünkü günlük hayatımızda çocuklarımıza ayırabileceğimiz kıymetli zaman, ailede söz se tutum ağırlığı, saygı ve farkındalığın yok olması, doyumsuz ve mutsuz bir neslin yetişmesinin ana sebeplerinden biridir dizi ve magazin programları… Artık yanyana gelen insanlar birbirlerinin gözlerine bakmak yerine telefon, tablet veya tv ye odaklanmakta ve aile mefhumu saygı ve sıcaklık kaybolmaktadır.
01.03.2016
... 46 ...

Son Güncelleme: Bugün

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam71
Toplam Ziyaret198646
Üyelik Girişi
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu

<script data-ad-client="ca-pub-2967709272430144" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>