• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/dogruterapimerkezi1
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905415447199
  • https://twitter.com/dogruterapi_mkz
  • https://www.instagram.com/dogruterapimerkezi/
  • https://www.youtube.com/watch?v=kRrNYTwi6Bk

Ömer Doğru

Aile Danışmanı & İletişim Uzmanı

Site Haritası
Saat
Takvim
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-2967709272430144"
     crossorigin="anonymous"></script>

Anasayfa

Bir adam, ağacın gölgesinde, bir felsefe kitabı okuyordu. Sorular adamın kafasını karıştırmıştı. Başını kaldırıp ağaca baktı. • Keşke ağaç olsaydım, hiç düşünmeden yaşasaydım dedi. Birden ağaç dile geldi: •”Ben düşünmüyorum belki, ama düşünen insanlara o kadar çok ders verebilirim ki” dedi. Adam heyecanla: •”Seni dinlemek isterim” dedi. Ağaç konuşmaya başladı: •”At o felsefe kitabını elinden, şimdi bana bak ve beni dinle! Sana on tane hayat dersi vereceğim” dedi. •Adam heyecanlanarak: •”Tamam” dedi. Ağaç: •”Dinle o zaman” dedi ve hayat derslerini sıralamaya başladı: 1. Ağaç yaş iken eğilir ya da doğrulur. Her şeyin bir zamanı vardır. Hayat, öğrenme sürecidir ama, zamanlaması çok önemlidir. Siz de bilirsiniz ki “yaşlı köpeğe yeni oyunlar öğretilmez.”; “Yaşlı kurda yol öğretilmez.” 2. Düşen ağaca balta vuran çok olur. Onun için, hayatta düşmemeye dikkat etmek gerek; güçlüyken gölgene sığınanlar, düşerken baltayı alıp sana koşarlar.
06.01.2020
Kişiliğimiz içsel ve dışsal dünyamızla ilişkimizin nasıl olacağını ne şekilde olacağını belirler. Bunu bir etkileşim ve iletişim aracına benzetebiliriz. Hepimizin atamızdan ailemizden bize aktarılan genetik özelliklerimiz vardır. Bize aktarılan bu mirasın kişiliğimizdeki görüntüsüne MİZAÇ diyoruz. Fark ederiz kimimiz daha neşelidir kimimiz daha asabi, kimimiz çevremiz tarafından çok sakin olarak adlandırılırız. Mizacımızı bu iletişim ve etkileşim aracının temel taşı olarak görebiliriz. KARAKTER ise bu temel üstüne inşa edilen bir yapıdır. Bu yapı; neyi nasıl gördüğümüz ve değerlendirdiğimiz, etrafımız ve kendimiz hakkında neye inandığımız, düşüncelerimiz, olaylardan çıkardığımız sonuçlar ve öğrendiklerimiz, inançlarımız ve kurallarımızın bir örüntüsüdür. Karakterimiz sürekli gelişebilmekle birlikte, çocukluk döneminde bu gelişimin daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz. Kişiliğimiz ise mizacımız ve karakterimizin birleşimidir.
11.12.2019
Günlük hayatta çocuklarımızın davranış geliştirirken ve kuralları öğrenirken bilmesi gerekenler ve yanlış yönlendirdiğimiz onların kişisel alanlarını ve mahremiyet duygusunu yok ettiğimiz bir sürü yanlış ve gereksiz yönlendirmeler. Biz onları kontrol edebilmek ve kendimiz daha rahat edebilmek için onları ikna etmek yerine korku kaygı ve aldatma yollarını seçerek onların hayatı yanlış algılamasını ve daha sonraki hayatında bu yanılgının sıkıntılarını çekmesine sebep olabiliyoruz. Şimdi bu konulara birkaç çarpıcı ve yanlış örnek verelim. Çocukların sağlıklı sınırlara sahip olmasını istiyorsanız bu kuralları okuyun. . 1) Sınır sorunları olsun istemiyorsanız dudaklarından öpmeyin, 2) Garson amca kızar şimdi, bak teyze kızacak şimdi diye herkes sana kızabilir bağırabilir imajı yaratmayın
09.12.2019
Yaşlanmak bir zaman algısı ve bir süreçtir.İnsanın yaşadıklarını değerli kılan tecrübesidir.Yoksa zaman armutları olgunlaştırır insanları değil.Hepimizin hayatında anne ve babalarımızdan aldiğimiz inanılmaz güzel ve etkili tecrübe ürünü öğütler vardır.iştr sizin için bunlardan bazılarını derledik.Kendinizden çok şey bulacağınız güzel öğütler. 1- Evladım Sevinçleri sakın erteleme, çünkü her şeyin telafisi vardır ama zamanın asla…Anı yaşa farkında ol ve elindekilerle mutlu olmayı öğren. 2 -Eşini ,işini ve arkadaşını çok iyi seç. Çünkü  mutluluğun veya mutsuzluğun buna bağlı.  3- Her gün 30 dakika yürüyüş yap, çok su iç. Her yemekten sonra şükret.  4- Bir arkadaşına sırrını açmadan önce 2 kere düşün. İncele, Tanı, Değerlendir  sonra güven 5- Kaybedecek şeyleri olmayan ve  Kadının suskunlaşanından kork. 6- Çocukların adalet sözcüğünü duyduklarında seni hatırlasınlar. Adil ve dürüst ol. 
30.11.2019
Çocuk aslında sadece bir kelim ve sevimli bir tanımlamadır. onun Asıl adı büyüyen ve gelişen ,gözetleyen sorgulayan İNSAN... Bazen desteğinize,bazen merhametinize,bazen anlayışınıza,bazen sabrınıza ve bazen de cesaretinize ihtiyaç duyan,kendi yolunu çizerken sizin ayak izlerinizi takibeden,her bağrışmanızdan bir anlam, her davranışınızdan bir ders çıkarmaya çalışan bir komyalama ve adaptasyon makinesi gibi sizi takit eden, Anlaşılmadığı zaman içine kapanan hırçınlaşan ve yalnızlaşan küçük insan ÇOCUK Aile yaşantımızda en çok kendimize problem olarak gördüğümüz zaman para ve emek sarfettiğimiz çocuklarımızın eğitim ve kişisel gelişimidir. İşe başlarekn çocuk,okurken çocuk çalışırken çocuk ve emekli olurken çocuk vardır dilimizde... Oysa dillendirmeden ziyade anlaşımaya ve iyi örnek olmaya ihtiyaç duyan  sevimli ve meraklı bireylerdir ÇOCUK. Bu bağlamda çocukta gelişmesi gereken birincil duygu sağlam bir kişilik ve özgüvendir.
20.11.2019
... 15 ...

Son Güncelleme: Bugün

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam104
Toplam Ziyaret198679
Üyelik Girişi
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu

<script data-ad-client="ca-pub-2967709272430144" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>