• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/dogruterapimerkezi1
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905415447199
  • https://twitter.com/dogruterapi_mkz
  • https://www.instagram.com/dogruterapimerkezi/
  • https://www.youtube.com/watch?v=kRrNYTwi6Bk

Ömer Doğru

Aile Danışmanı & İletişim Uzmanı

Site Haritası
Saat
Takvim
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-2967709272430144"
     crossorigin="anonymous"></script>

Anasayfa

Anksiyete :Türkçedeki karşılığıyla kaygıdır, Kişide her an kötü bir şey olacakmış hissi, örneğin her an kötü bir haber alacağı yada kendisinin yahut yakınlarının başına kötü bir şey geleceği endişesi ile giden bir düşünme duygusudur. • Yaygın anksiyete nedir? • Neden bütün sıkıntıyı bedenimde hissediyorum? • Teşhis nasıl konulur? • Yaygın anksiyete bozukluğunun nedenleri nelerdir? • Tedavi yöntemleri Yaygın anksiyete nedir? Kişi sıklıkla günlük olaylar karşısında beklenenin üstünde yüksek bir kaygı düzeyi yaşar. Zihni çoğunlukla felaket senaryoları ile doludur. Örneğin çocuğu eve bir saat gecikmeyle gelmiştir, ancak bu gecikme “mutlaka çocuğa araba çarpmıştır”, “birileri çocuğa bir şey yapmıştır” türünden kaygı içeren düşüncelerle karşılanır. Kişi olaylar karşısında hafif bir tedirginlik duygusundan panik derecesine kadar değişik yoğunluklarda kaygı yaşayabilir.
15.08.2019
Şizofreni, genellikle gençlik yıllarında, genetik ve çevresel faktörlerin etkisiyle ortaya çıkan; duygu, düşünce, algılama ve davranışı etkileyen; farklı klinik tablolarla görülen, nörobiyolojik temelleri olan bir hastalıktır. Şizofreninin Tarihçesi Hastalığın, araştırılmaya ve tedavi edilmeye değer, tıbbi bir durum olduğuna karar verilmesi, 1800’lü yılların ikinci yarısına rastlamaktadır. Şizofreniilk olarak 1853 yılında Benedict Morel tarafından tanımlanarak Dementia Precox (erken bunama) olarak adlandırılmış fakat 1911 yılında İsviçreli bilim adamı Eugen Bleuler yayınladığı ‘’Dementia Precox” veya “Şizofrenililer Grubu’’ isimli kitapta hastalığın erken yaşlarda başlamasının ve bunamayla sonuçlanmasının zorunlu olmadığı vurgulanmıştır. Eugen Bleuler aynı kitabında, bu hastalığı tanımlamada bugün kullandığımız şizofreni (schizophrenia) terimini önermiştir.
08.08.2019
Kişilik, kişinin kendine özgü davranışlarının bir bütünüdür. Diğer bir ifadeyle günlük yaşamda çevresine verdiği tepkiler ile, tutum ve davranışlarının oluşturduğu bütünlüktür. Dolayısıyla bu bütünlük içinde bir uyum ve süreklilik olması gerektiği gibi, normal davranış ve düşüncelerden sapmalar da göstermemesi, esnek olabilmesi, toplumsal uyum ve işlevini bozmaması gerekir. Bu durumda sağlıklı bir kişilik yapısından bahsedebiliriz. Ancak bazı bireylerde bu bütünlük ve uyum bozulmuş, işlev ve yeterlilik sapma göstermiştir ki, bu tür durum ve örüntüye kişilik bozukluğu adı veriyoruz. Kişilik bozukluğundaki özellikler sürekli ve tutarlıdır. Bireyi farklı kılacak kadar da kapsamlıdır. Aynı zamanda birey bu özellikleriyle bir bütün oluşturmuş olup, kendisini değiştirmekten çok, diğerlerinin kendisine uyum sağlamasını bekler.
07.08.2019
Eskilerin bir sözü vardır derlerki ''İnsanlar tanışıp evlendiklerini sanıyorlar oysa evlenince tanışmaya başlarlar.'' Çünkü farkedebildikleri bir konu ortaya çıkıyor '' Eş eşini dinleyebildiği ölçüde tanımaya anlayabildiği ölçüde mutlu olmaya başlar. Evlilik ve mutluluk arasında ters orantı vardir.Zaman geçtikçe hevesin geçer ama alışkanlığın ve sevgin artar.Artık o senden bir parça ve vazgeçilmez bir tutku olur.Sevgini onunla,kaygını onunla,kavganı onunla ve umutlarını onunla hayata geçirirsin. Bunu çözemediğin zaman evlilik çileye, mutluluk utobik bir kavramdan öteye Biri değerdir,biri Araçtır . Araç hedefe ulaşıldığında ortadan kalkan şeydir. Evlilik bir araçtır. Bu da mutlu olmayı başarabilmek için takip edilen bir yoldur.
29.07.2019
Hayatımızda mutlu olmanın kriterleri değişmeden hayatımızdaki bir çok ihtiyacın değişmesi ve yeniliğin olması bizi doyumsuzluğa ve dolayısıyla mutsuzluğa itmektedir.Yorgan ve ayak paradigmasını anlamadan farkındalık kanaat ve şükür iklimine girmeden bir insanın mutlu yaşayabilme ihtimali yoktur. 1-Mallarımız arttı, keyfimiz azaldı. 2-Daha büyük evlerde kalıyoruz, daha küçük ailelerde yaşıyoruz. 3-Konforumuz arttı, zamanımız daraldı. 4-Diplomamız bol, sağduyumuz az. 5-Uzmanlıklar arttı, sıkıntılar çoğaldı. 6-İlaçlar peynir ekmek gibi, hastalıklar arttı. 7-Sorumsuzca para harcıyoruz, az gülüyoruz. 8-Trafikte çok hızlıyız, çabuk parlıyoruz. 9-Akşam geç yatıyor, sabah yorgun uyanıyoruz. 10-Az kitap okuyor, çok televizyon izliyoruz, çok konuşuyoruz, az gönül veriyoruz ve çok fazla yalan söylüyoruz. 11-Varlığımız artırdık, değerlerimizi yitirdik.
23.07.2019
... 15 ...

Son Güncelleme: Bugün

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam9
Toplam Ziyaret199215
Üyelik Girişi
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374
Hava Durumu

<script data-ad-client="ca-pub-2967709272430144" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>